Matrassen

MATRASSEN

Merken Matrassen bij Richter Slaapcomfort

Pocketvering

VEERKRACHTIGE SYSTEMEN

Pocketveren zijn metalen springveren die elk verpakt zijn in een zakje. Een matraskern bestaat uit pocketveren. Doordat ze in individuele zakjes zitten, functioneren alle pocketveren afzonderlijk van elkaar. Door de pocketveren verschillend op te bouwen kan de fabrikant ‘comfortzones’ aanbrengen. Zo worden bepaalde delen van het lichaam beter ondersteund.

Merken: Auping, Eastborn, Pullman, Kuperus en Hästens

Pocketvering

Latex

Hoge Elasticiteit

Latexmatrassen bestaan uit zachter of harder geschuimde, natuurlijke en/of synthetische rubberdeeltjes. De meeste latexmatrassen bestaan uit een combinatie van synthetische rubbermengsels en natuurlatex. Latexmatrassen zijn zeer puntelastisch, wat wil zeggen dat ze zich plaatselijk zeer goed voegen naar de erop uitgeoefende druk.

Latex

Koudschuim

Comfortabel stevig liggen

Koudschuim wordt ook wel High Resilience-schuim (HR-schuim) genoemd. Door de open celstructuur neemt de veerkracht van het materiaal toe. Op dit moment is koudschuim de meest gebruikte schuimsoort voor matrasvullingen. De kwaliteit van deze schuimmatrassen varieert enorm. Overigens heeft de naam niets te maken met hoe koud of warm het schuim aanvoelt, maar met de manier waarop het schuim wordt geproduceerd.

Koudschuim

Polyether

DE BASIS MATRAS

Polyether is de goedkoopste schuimsoort en wordt vaak gebruikt in de goedkoopste matrassen. Het schuim is er in vele dichtheden en kwaliteiten. De meeste ventileren prima, geven voldoende lichaamsondersteuning. Polyetherschuim blijkt prima bestand tegen een warme, vochtige omgeving.

Polyether

Traagschuim / Tempur

Langzaam reagerend schuim

Traagschuim, ook wel: visco-elastisch schuim, geheugenschuim of nasa-schuim, is een materiaal dat wanneer het wordt ingedrukt langzaam in zijn oorspronkelijke vorm terugkeert. Dat kan ongeveer 0,5 tot 5 seconden duren. Daarnaast wordt traagschuim zachter door lichaamswarmte. Het vindt vooral toepassing in matrassen omdat het minder druk geeft op uitstekende lichaamsdelen.

traagschuim

Natuurlijke materialen

OPTIMALE VOCHTREGULERING EN VENTILATIE

Natuurlijk slapen is beter omdat natuurlijke materialen zorgen voor een betere ventilatie waardoor u de volgende ochtend uitgerust ontwaakt. Ook zorgt een goede ventilatie ervoor dat de matras vele malen langer meegaat. Dat natuurlijk slapen voor een betere nachtrust zorgt, is niets nieuws in Scandinavië; zij zijn daar al vele jaren van overtuigd. Pocketveren met verschillende lagen paardenhaar, katoen en zuiver scheerwol vormen de afdeklaag, die zorgt voor optimale ventilatie en vochtregulatie.

natuurlijk-slapen